Henüz yorum girilmedi

AVRUPA HALI SAHA FEDERASYONU (EMF) NEDİR?

Fairplay Events olarak bizlerinde Türkiye Federasyon temsilcisi olarak kurucu üye sıfatıyla içerisinde bulunduğumuz Avrupa Halı Saha Federasyonu ( EMF ) Avrupa düzeyinde mini futbol organizasyonlarının yönetim kurumudur.

2012 yılında kurulan bu federasyonun amacı toplumun gelişiminde olumlu katkı sağlamak, Avrupa’da mini futbolu geliştirmek, teşvik etmek, denetlemek ve yönetmektir. Merkezi Prag ve Budapeştededir. Bu kuruluş herhangi bir kar amacı gütmeden kurulmuştur. Her geçen yıl yeni ülke federasyonlarının katılımıyla daha da büyüyerek faliyetlerine devam etmiştir. 2021 yılında 29 Avrupa ülkesi federasyonun resmi üyesidir.

2018 yılında Avrupa Komisyonu tarafından önemi kabul edilen federasyon insan sağlığını geliştiren faliyetlerde bulunması sebebiyle önemini kabul etmiş ve desteklediğini belirtmiştir.

Düzenlediği Organizasyonlar

EMF öncelikle en büyük organizasyonu olarak milli takımlar bazında EMF Euro organizasyonunu düzenlenmektedir. Sonrasında klüp takımları için düzenlenen EMF Şampiyonlar Ligi. Şirketler için ise ülkemizde Antalya’da düzenlenen Euro Business Cup organizasyonlarını düzenlemektedir. Ayrıca EMF başta her yıl Moskova’da düzenlenen Kıta Futbol Ligi olmak üzere üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası mini futbol yarışmalarını da tanır.

Yorum yaz